Golfen in Turkije

Golfen in Turkije


Waar kan ik golfen in Turkije?

Turkije krijgt meer en meer golfbanen van goede kwaliteit, vooral aan de Middellandse Zee kust vlakbij populaire bestemmingen voor chartervluchten naar Turkije. Belek, vlakbij Antalya, niet ver van Alanya, is misschien wel de mooiste plaats voor degenen die willen golfen in Turkije. De vijf internationaal bekende golfbanen die Belek biedt, zijn voor iedereen die in Turkije golf wil spelen met een stevige compititie op de baan. Belek ligt ongeveer 30 km van Antalya, in Antalya’s buurgemeente Serik , en is een erg populaire bestemming voor golfers. Als bijkomende bonus kunt u zowel de culturele als natuurlijke en historische bezienswaardigheden in dit gebied bezoeken.
Belek is een klein toeristisch stadje en heeft slechts enkele inwoners buiten het seizoen dat gewoonlijk loopt van mei tot eind oktober.

Golfbanen in Belek – Antalya en de omgeving:
De volgende banen zijn gecertificeerd door het ministerie van cultuur en reizen in Turkije:

Gloria Golf Resort. Lengte: 6288 m. Oppervlak: 670 000 m². Holes: 18. Par: 72.
De baan is ontworpen door Michel Gayon en gelegen in een dennenbos aan de voet van het Taurusgebergte. De baan wordt ingedeeld als een Gayon klassieker, met diepe bunkers en een handicap limiet van 28 voor mannen en 36 voor vrouwen.
De driving range is gelegen in een vijver, en om hier over te kunnen is een harde en hoge impact nodig van 203 m. Het platform heeft 48 afdelingen en twee verdiepingen.

Nobilis Golf Otel. Lengte: 5877 m. Oppervlak: 729 000 m². Holes: 18. Par: 72.
De baan is ontworpen door Dave Thomas in ligt in het dennenbos vlakbij de rivier Acisu. De baan werd geopend in 1998 en de driving range is geschikt voor 60 spelers.

National Golf Club. Lengte: 6172 m. Holes: 18. Par: 72.
De baan is ontworpen door Daviid Feherty. De driving range is geschikt voor 40 spelers en de handicap limiet is 18 voor mannen en 36 voor vrouwen.

Tat Golf. Lengte: 6109 m. Holes: 18. Par: 72.
De baan is ontworpen door golfbaan architect Hawtree uit Engeland. Hiernaast heeft de baan een oefenbaan van 9 holes.